Vitaminy a minerály v ovoci

Angrešt – obsahuje vitaminy C, E, méně provitamin A, B, K, P; minerály K, P, Ca, Mg, Fe, Zn, J, Cu, MN, F

Borůvky – obsahují vitaminy A, C a minerály K, Fe, Ca, S

Broskve – obsahují provitamin A, C, B1, B2, B9, E a minerály K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Si

Hrušky – obsahují vitamin C, kyselinu listovou a minerál K

Jablka – obsahují vitaminy B komplex, A, C, G a minerály Fe, Ca, K, P

Jahody – obsahují vitaminy A, B, C, E a minerály Zn, B, K, F, P, Mg, Co, S, Ca

Maliny – obsahují vitaminy C, A (karoten), B a minerály Ca, Mg, P, Fe, K

Ostružiny – obsahují vitaminy A, C, E a minerály Fe, K, P

Rybíz černý – obsahuje vitamin C, méně A (karoten) a B a minerály Fe, K

Švestky – obsahují vitaminy B6, A (karoten) a minerály K, B, Fe

Třešně – obsahují vitaminy A, C a minerály Fe, Cu, Mn, J, K