Vitaminy a minerály v ovoci
Angrešt – obsahuje vitaminy C, E, méně provitamin A, B, K, P; minerály K, P, Ca, Mg, Fe, Zn, J, Cu, MN, F
Borůvky – obsahují vitaminy A, C a minerály K, Fe, Ca, S
Broskve – obsahují provitamin A, C, B1, B2, B9, E a minerály K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Si
Hrušky – obsahují vitamin C, kyselinu listovou a minerál K
Jablka – obsahují vitaminy B komplex, A, C, G a minerály Fe, Ca, K, P
Jahody – obsahují vitaminy A, B, C, E a minerály Zn, B, K, F, P, Mg, Co, S, Ca
Maliny – obsahují vitaminy C, A (karoten), B a minerály Ca, Mg, P, Fe, K
Ostružiny – obsahují vitaminy A, C, E a minerály Fe, K, P
Rybíz černý – obsahuje vitamin C, méně A (karoten) a B a minerály Fe, K
Švestky – obsahují vitaminy B6, A (karoten) a minerály K, B, Fe
Třešně – obsahují vitaminy A, C a minerály Fe, Cu, Mn, J, K